WordPress installasjon av plugin-utvidelse

I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvordan du installerer utvidelse i form av plugins i wordpress. Det finnes 2 måter å installere en utvidelse, første er via utvidelser/legg til som åpner wordpress arkiv. Her søker du etter ønsket plugin, for eks. backup, og velger ønsket plugin og velger installer. Etter installsjon får du mulighet til å aktivere den nyinstallerte utvidelsen med en gang eller avvente. Da ikke alle utvidelser vises i wordpress repertoaret enter fordi utvikler ikke er registrert utvidelsen eller at dens funksjoner er i strid med wp regelverk eller ikke godkjent.

Det er selvfølgelig en god ide å sjekke grundig om du kan stole på utvikleren/pluginnavnet i form av omtaler og artikler.
Når du har forsikret deg om at du ønsker å fortsette med installsjon, trenger du koble deg til din wordpress installsjon via FTP.
Plugin pleier å være pakket inn på zip eller rar format og denne inneholder en mappe som er pluginet selv. Denne mappen skal øverføres tul wp-installasjonsmappe/wp-content/plugins/

Etter overføring går du til utvidelsepanelet på wordpress, finner navnet og aktivere denne.